Astrologie

De invloed van planeten in retrograde

Misschien ben je dit fenomeen al een keer tegengekomen in artikelen of op social media: planeten in retrograde. Astrologie is gebaseerd op de stand van de planeten en deze zijn voortdurend in beweging. Soms trekt een planeet echter aan de rem en gaat dan langzamer lopen, waardoor deze vanaf de aarde achteruit lijkt te gaan. We zeggen dan dat de planeet ‘retrograde’ loopt en dit heeft ook invloed op ons dagelijks leven.


Wat voor invloed heeft een planeet in retrograde?

De invloed die de retrograde heeft is bij elke planeet anders. Over het algemeen wordt gezegd dat een planeet in retrograde niet voor niets ‘achteruit’ loopt: we gaan meer nadenken over het verleden, oude gewoontes en gedachtepatronen. Onopgeloste zaken komen vaak terug in je leven als een planeet in retrograde loopt. Tegelijk gaan de gebieden waarover de planeet in retrograde heerst, vaak wat trager. Het is een periode die dan ook goed is voor zelfreflectie.
Bij de meeste planeten is dit een normaal verloop. Jupiter, Saturnus, Uranus, Pluto en Neptunus lopen regelmatig in retrograde, een paar zelfs de helft van het jaar. Daardoor is het een normale gang van zaken voor deze planeten en merk je het minder sterk. Mercurius, Venus en Mars lopen een stuk minder vaak in retrograde en dat wordt dan ook flink gevoeld hier op aarde.


Mercurius

Mercurius loopt drie keer per jaar in retrograde en dat merk je zo erg, dat ‘Mercurius is in retrograde’ een bekend fenomeen is geworden. De reden hiervan is dat Mercurius heerst over alle communicatie: praten, luisteren, leren, onderhandelen, onderzoeken en social media. Daarnaast heerst het over reizen en technologie. Als deze planeet in retrograde loopt gaan dingen op dat gebied langzamer en kan er makkelijker miscommunicatie ontstaan. Hierdoor kan het zijn dat je een mail die voor één collega bedoeld was, per ongeluk naar het hele bedrijf stuurt. Of je gaat op reis en je auto gaat onderweg stuk. Vandaar dat je soms op social media voorbij ziet komen: ‘Natuurlijk is X fout gegaan, Mercurius in retrograde’. Het is dan ook geen goede tijd om contracten te tekenen, reizen te maken, nieuwe projecten te starten of om levensveranderende beslissingen te maken. Maar maak je geen zorgen: Mercurius is over het algemeen maar drie weekjes in retrograde.

retrograde

Venus

Venus loopt maar eens in de anderhalf jaar in retrograde en dat is maar goed ook, want dit is de planeet van de liefde. Daarnaast heerst het ook over onze financiën en ons uiterlijk. Venus in retrograde is vooral berucht om de terugkeer van exen: veel mensen ontvangen ineens een appje van een ex of beginnen zelf weer na te denken om contact op te nemen. Maar het is een slechte periode om een nieuwe relatie aan te gaan, dus het is beter om daar eerst eens goed over na te denken. Doordat Venus ook over onze financiën heerst, is het geen goed idee om veel geld uit te geven als deze planeet in retrograde loopt. Wel is het goed om nu eens goed naar je financiën te kijken en eventueel een financieel plan of een budget voor de toekomst te maken. Ons uiterlijk wordt ook beheerst door Venus en je kunt dan ook de behoefte voelen om eens iets heel anders te gaan doen. Maar je kunt beter wachten met dat nieuwe kapsel: dat soort dingen pakken vaak niet goed uit in deze periode. Venus is over het algemeen anderhalve maand in retrograde.


Mars

Mars loopt eens in de twee jaar retrograde en is de planeet van de oorlog. Dat klinkt heftig, maar het heeft vooral te maken met alles wat vurig is: passie, ambitie, energie en seks. Maar ook met woede, agressie en frustratie. Een gecompliceerde planeet dus. Het eerste wat hierin opvalt is dat alles langzamer gaat als een planeet in retrograde loopt, terwijl Mars de planeet is van actie en energie. Je zult in deze periode dan ook vermoeider zijn en minder zin hebben om actie te ondernemen. Daarnaast kun je woede en frustratie gaan opkroppen, in plaats van het te uiten. Je merkt dat ook in de wereld in het algemeen: mensen lijken in deze periode vaak gefrustreerder en bozer. Als Mars in retrograde loopt, is het dan ook een ideale tijd om plannen voor de toekomst nog eens goed te bekijken en je zo uitgebreid voor te bereiden in plaats van je ergens impulsief in te gooien. Mars is over het algemeen 2-3 maanden in retrograde.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *