Astrologie

De Ascendant en je uiterlijk

Als je een baby bent vraagt men zich af op wie je lijkt. Je vader of moeder, opa of oma. Je fysieke kenmerken worden grotendeels bepaald door je ouders, grootouders en andere voorouders. In astrologie wordt naar de ascendant gekeken om je uiterlijke kenmerken te zien. Het laat namelijk de eerste indruk zien die je op anderen maakt. Ook je gezondheid is te zien in de ascendant, ook wel de Rijzende Zon genoemd.

De ascendant

De ascendant is het rijzende teken aan de oostelijke horizon op het moment van jouw geboorte, en de heerser van het eerste huis. Het geeft de manier aan waarop jij naar de wereld kijkt, en het laat de eerste indruk zien die je op anderen maakt. Je uiterlijk en hoe je jezelf presenteert is het eerste wat men van jou ziet en valt dus onder de ascendant. De ascendant beschrijft je fysieke uiterlijk, maar ook je algemene gezondheid. Ook je zonneteken heeft hier invloed op, maar de zon laat meer je motivatie en wilskracht zien. Toch kan je ook van je zonneteken kenmerken zien, vooral als je horoscoop door dit teken overheerst wordt. Lees dus eerst het teken waar je ascendant in staat en daarna het teken waar je zonneteken in staat.

Ram ascendant:

Je hebt een slank, sterk en atletisch lichaam. Zowel je manier van lopen als je bewegingen zijn vaak snel. Je hebt uitgesproken gezichtstrekken met een prominente kin, mond en scherpe neus. Meestal heb je licht haar (bv licht blond of licht bruin) en een lichte huid. Je ogen zijn helder en hebben een sprekende kleur. Het voorhoofd is hoog en Ram-mannen hebben een grote kans op vroege kaalheid.

Gezondheid:

In het algemeen ben je niet snel ziek. Je bent ook een ongeduldige patiënt, let dus op dat je echt de tijd neemt om te herstellen. Je hoofd is je kwetsbare deel. Problemen met oren, ogen en tandvlees komen vaak voor. Omdat je teveel wilt doen in te weinig tijd heb je kans op hoofdpijn, migraine of sinusklachten. Door je onstuimigheid is de kans op littekens op je hoofd of gezicht erg groot.

Shakira
Stier ascendant:

Je lichaam is goed gevormd, zacht en sterk. Als je loopt zet je je voeten stevig neer. Je gezicht is meestal vierkant of ovaal met volle lippen, een sterke kaaklijn en grote, vriendelijke ogen. Je neus heeft vaak een ronde vorm, met wijde neusvleugels. De nek is kort en stevig, soms lang, maar duidelijk aanwezig. Het haar is dik en glanzend,vaak met een krul. De ogen hebben een donkere kleur zoals donker blauw of donker bruin.

Gezondheid:

Je gezondheid is in het algemeen goed en als je ziek bent ben je een geduldige patiënt die rustig afwacht. Aangezien je geneigd bent tot overdaad van alles wat je lekker vindt kan je liefde voor voedsel leiden tot overgewicht en schildklierproblemen.  Door je koppigheid komt een ‘stijve nek’ ook vaak voor. Ingehouden emoties kunnen ervoor zorgen dat je vocht vasthoudt en keelklachten hebt.

Miley Cyrus
Tweelingen ascendant:

Je hebt een slank lichaam met lange armen en benen. Tijdens het lopen swingen je armen en zelfs als je rustig zit beweeg je nog wel een hand, been of voet. Je hebt een fijnbesneden, smal en expressief gezicht. Ogen, neus en mond zijn sterk in het midden gecentreerd. Je hebt expressieve en stralende ogen, vaak licht van kleur met lange wimpers. Een rechte neus en smalle kaaklijn die uitloopt in een puntige kin.

Gezondheid:

Door je rusteloze aard kun je makkelijk nerveus en overprikkeld raken. Slapeloosheid kan dan het gevolg zijn. Let op dat je niet te snel eet en gebruik weinig cafeïne. Je luchtwegen zijn een zwakke plek waardoor je als kind kans hebt op astma en als volwassene gevoelig bent voor luchtweginfecties. Zorg voor voldoende slaap en frisse lucht. Beweging zoals wandelen of yoga zijn goed voor je.

Kristin Stewart
Kreeft ascendant:

Je hebt ronde lichaamsvormen. Ook je gezicht is rond, met een ronde kin en grote, ronde, dromerige ogen. De ogen zijn meestal licht van kleur, met daarboven sterke wenkbrauwen. Je neus is kort, met een duidelijke neustip. Van nature heb je een mooi huid, misschien zelfs glanzend,  en een donkere haarkleur (b.v. donkerblond of donkerbruin). Je hebt een brede borstkas en vrouwen vaak een wat grotere cupmaat.

Gezondheid:

Voor je gezondheid is het goed om te sporten om je gewicht onder controle te houden en zo klachten aan je schildklier te vermijden. Door je wisselende stemmingen ben je geneigd teveel te eten wat ook maagklachten kan veroorzaken. Door alle emoties kun je last krijgen van vermoeidheid, een slappe huid, gezwollen klieren en kleine mankementen.

Angelina Jolie
Leeuw ascendant:

Je hebt een harmonieus gebouwd lichaam, elegant of breed van bouw, lang met lange benen. De manier van lopen is zelfverzekerd en je hebt een trotse houding. Je gezicht is lang en wordt omlijst met een flinke, vaak lichte, haardos. Sterke gezichtstrekken met ronde ogen in een donkere kleursoort, hoge jukbeenderen, ronde neus en kleine oren. Je bruint makkelijk.

Gezondheid:

Je gezondheid is robuust. Je zwakke plek is je hart en je rug. Vooral in je puberteit is een goede houding belangrijk voor je rug en nek. Zorg dat je niet overbelast raakt en let op stress en irritaties. Krachttraining helpt om het teveel aan energie en stoom af te blazen, maar is ook goed voor je bloedcirculatie. Wandelen of hardlopen in de frisse lucht is goed om je hoofd leeg te maken.

Jennefer Lopez
Maagd ascendant:

Je lichaam is slank en een beetje hoekig. De manier van lopen is afgemeten. Je gezicht is scherp met een rechte neus (vaak haakje aan neustip) en duidelijke kaaklijn. Heldere, levendige ogen met een kritische blik en goed gevormde lippen. In het algemeen heb je lang een jeugdige uitstraling. Het haar is donker, soms een mixkleur, en je huid is gevoelig en meestal licht.

Gezondheid:

Qua gezondheid kun je een hypochonder zijn, doordat je je snel zorgen maakt. Zo bang om ziek te worden dat je een fobie (bv smetvrees) of dwang (bv steeds poetsen) ontwikkelt. Je zwakke plek is je buik, waar stress en ontevredenheid je spijsvertering in de war gooit en klachten veroorzaken. Kans op voedselallergie, wat vaak een opgeblazen buik veroorzaakt.

Uma Thurman
Weegschaal ascendant:

Je hebt een fijne, slanke lichaamsbouw. Lopen en bewegen doe je op een kalme en elegante manier. De gezichtstrekken zijn regelmatig en zacht in een ovaal gezicht. Je lippen zijn gedefinieerd, vaak met een duidelijke cupidoboog. De onderste helft van je neus is voller. Kuiltjes in je wangen, vooral als je lacht. Mooi haar, vaak met krul en een zachte uitstraling.

Gezondheid:

Om je balans te bewaren heeft je lichaam veel slaap en rust nodig, je wordt namelijk snel moe. Je nieren zijn je kwetsbare deel. Je bent geneigd je gevoelens en teleurstellingen in te houden, wat ervoor zorgt dat je de ‘giffen’ en afvalstoffen moeilijk kwijtraakt. Hierdoor kan o.a. huiduitslag en eczeem ontstaan. Als je teveel van jezelf vergt, kun je lage rugpijn krijgen.

Beyonce
Schorpioen ascendant:

Je hebt een goedgebouwd, stevig lichaam. Zelfs al is je lichaam rond, toch heeft het vierkante vormen. Je gezicht is vierkant of rond met een prominente neus. Intense, doordringende ogen, vaak met een opvallende kleur, en volle wenkbrauwen met een boog. Vaak een ‘donker’ overkomend uiterlijk, in ieder geval donkere variant haar. Scherp gevormde lippen, meestal met een duidelijke cupidoboog.

Gezondheid:

Je hebt een sterke gezondheid, alhoewel je regelmatig wat groots of kleins zult hebben door de risico’s die je neemt. Toch herstel je verbazingwekkend snel en goed. Door verdringing van emoties kunnen darmklachten ontstaan. Activiteiten in de frisse lucht kunnen rust brengen. Ook je geslachtsorganen zijn kwetsbaar, hierdoor heb je kans op infecties of andere problemen.

Katy Perry
Boogschutter ascendant:

Je lichaam is sterk en goed geproportioneerd. Lopen probeer je gracieus te doen, maar je struikelt makkelijk. Je hebt een open gezicht, ovaal of langwerpig met ronde trekken. Sprankelende ogen, in een lichtere kleurtint net als je haarkleur. Vaak een lachende mond en een wat grotere neus en voortanden. Het wat bredere heupgebied heeft de neiging met de jaren uit te dijen.

Gezondheid:

Je gezondheid is sterk en je herstelt meestal snel. Door het overschatten van je kracht en energie kun je problemen krijgen in het heupgebied, onder andere seksueel. Ook heb je hierdoor kans op hormonale onbalans. Door je overdadige levensstijl heb je grote kans op overgewicht, leverklachten en hoge bloeddruk.

Scarlett Johansson
Steenbok ascendant:

Je hebt een slank tot mager, hoekig lichaam en je lengte is gemiddeld tot lang. De manier waarop je loopt is voorzichtig en rustig. Je gezicht is lang of hartvormig met scherpe trekken en diepliggende, doordringende ogen. Hoge jukbeenderen, scherpe kaaklijn, een smalle bovenlip en puntige neus en kin. Het haar is donker of een donkere kleursoort en je hebt een gevoelige huid.

Gezondheid:

Je gezondheid is sterk en je zult niet snel iets ernstigs hebben. Als harde werker moet je wel opletten dat je niet overdrijft en op tijd je rust nemen. Je gewrichten en huid zijn het meest kwetsbaar waardoor je kans hebt op stijve knieën, artritis, reuma en goedaardige huidaandoeningen. De kwalen zijn vaak chronisch en hiermee heb je een grote kans om een hoge leeftijd te bereiken.

Ariana Grande
Waterman ascendant:

Je lichaam is lang en slank met lange benen. Je gezicht is lang of hartvormig en heeft regelmatige trekken, met sprankelende, onderzoekende ogen en een levendige uitstraling. De neus is lang of breed, je mond strak en je kin puntig. Vaak een hoog of breed voorhoofd en donker, dik haar. Je bovenlichaam is wat langer.

Gezondheid:

Je gezondheid is goed maar teveel zenuwenergie kan leiden tot beenkrampen en bloedcirculatieproblemen zoals ritmestoornissen. Door je alerte geest kun je een burnout of nerveuze problemen krijgen. Je botten zijn niet zo sterk, kijk dus uit voor botbreuken door vallen. Desondanks heb je grote kans om een hoge leeftijd te bereiken in goede gezondheid.

Christina Aguilera
Vissen ascendant:

Je lichaam is meestal gezet met slappe spieren. Je gezicht is rond en bleek met smalle lippen. Toch kan het tegenovergestelde ook: slank, vierkant gezicht en volle lippen. Je hebt ronde, levendige en lichte ogen, een brede mond en je oren zijn wat groot. Vaak fijn, steil en licht haar en je neus is groot of juist heel vlak. Je beweegt op een vloeiende manier, hebt een recht postuur en kleine voeten.

Gezondheid:

Je gezondheid is fragiel. Je let vaak niet goed op je voeding en bent verslavingsgevoelig. Hierdoor heb je grote kans op  ijzertekort waardoor je moe wordt. Voldoende slaap is hoe dan ook belangrijk voor je. Je bent gevoelig voor temperaturen, let daarbij op voor neusverkoudheid.  Je voeten zijn je zwakke plek, vaak eelt, kans op vergroeiingen maar ook op bloedcirculatieproblemen.

Billy Eilish

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *