Ascendant
Astrologie

De Ascendant

De 3 belangrijkste tekens in je horoscoop zijn je ascendant, je zon en je maan. Ze worden ook wel je lichaam, geest en ziel genoemd. Iedereen weet tegenwoordig wel wat zijn sterrenbeeld (zonneteken) is. Maar vroeger werd door astrologen naar je ascendant gekeken als belangrijkste teken. Pas in 1930 begon astroloog R.H. Naylor met zonnetekenastrologie speciaal voor kranten. Dat sloeg aan en sindsdien kijken wij meer naar ons zonneteken. Maar wat is dan de ascendant?


De ascendant

De ascendant is het rijzende teken aan de oostelijke horizon op het moment van jouw geboorte. Als een ‘zonsopgang’  verschijnt het teken op het moment dat jij verschijnt. Ongeveer iedere 4 minuten gaat het teken een graad verder en iedere 2 uur verandert het rijzende teken. Zo verschijnen over de dag alle twaalf tekens.De ascendant is de persoonlijke manier waarop we het leven in het algemeen aangaan en samen met de zon en de maan de basis van wie je bent. Vooral kinderen leven heel erg vanuit hun ascendant, pas bij het ouder worden groeien ze meer in hun zonneteken.

Het eerste huis is de ascendant en dat laat ook gelijk wat zien over de betekenis. De ascendant laat namelijk zien hoe we ergens aan beginnen, of dat de dag, je werk of een gesprek is maakt niet uit. Het laat je uiterlijk zien, de eerste indruk die je maakt of hoe je spontaan reageert. Het wordt ook wel het masker voor de buitenwereld genoemd, maar het is meer dan dat. Alles wat van binnen naar buiten komt en vice versa, ook je zon, maan enzovoort, gaat via je ascendant. Dus het heeft behoorlijk invloed.


Ram ascendant:

Je bent actief, avontuurlijk, temperamentvol en hebt veel energie. Onstuimig kun je op dingen afstormen zonder daarbij eerst na te denken en met weinig geduld voor degene die langzamer volgt. Je bent erg ondernemend en houdt ook wel van een krachtmeting, al heb je de neiging jezelf wel wat te overschatten. Je bent snel en direct, wat soms agressief over kan komen. In je haast merk je vaak niet dat anderen daar moeite mee kunnen hebben, jij holt namelijk alweer door naar iets anders. Je bent toekomstgericht en kijkt niet lang om in wrok. Je bent erg onafhankelijk en zelfredzaam.


Stier ascendant:

Je treedt de wereld kalm, vriendelijk en nuchter tegemoet. Anderen zijn graag bij je door je prettige en geruststellende uitstraling. Toch stel jij je niet makkelijk open voor anderen, maar bent wat afwachtend van aard. Eerst wil je weten of iets de moeite waard is. Je bent niet snel van je stuk te brengen, maar bekijkt eerst op je gemak wat er is. Soms kun je zo ontzettend koppig en eigenwijs zijn dat er niet met je te praten valt. Als je iets moet wat je niet wilt, is je eerste reactie om je hakken in het zand te zitten. Je houdt niet van verandering, het kan dus lastig zijn om je iets nieuws te laten doen.


Tweelingen ascendant:

Al pratend gaat de Tweelingen ascendant de buitenwereld in. Je gaat graag op onderzoek en hebt overal belangstelling voor. Vandaar dat je graag praat, eindeloos vraagt, graag discussieert. Je bent gewoon nieuwsgierig maar verveelt je snel. De dingen afmaken is dan ook niet je sterkste kant. In principe kun je met iedereen opschieten. Je bent charismatisch, grappig en past je makkelijk aan. Je kent veel mensen en kunt handig en snel op dingen inspringen. Met emoties heb je moeite aangezien die niet makkelijk ‘weg te praten’ zijn. Je houdt van je vrijheid, wilt niet graag ergens aan gebonden zijn.


Kreeft ascendant:

Je gaat voorzichtig en verlegen nieuwe situaties aan. Daarbij blijf je het liefst wat op de achtergrond. Risico’s neem je niet graag. Je voelt je thuis, bij je familie, het meest geborgen. Emotioneel voel je je snel betrokken bij anderen en hierdoor neem je al gauw een beschermende zorgzame houding aan. In het algemeen kom je lief over en een beetje dromerig. Je bent fantasievol en stelt je daardoor de dingen vaak mooier voor dan ze zijn. Omdat je alles vanuit jouw persoonlijke standpunt ziet, kun je nogal eens overgevoelig reageren. Door je gevoeligheid voor sferen kan je stemming nogal eens wisselen, maar in het algemeen pas jij je makkelijk aan.


Leeuw ascendant:

Mensen met ascendant Leeuw trekken gelijk de aandacht en je vindt dat heerlijk. Of dat komt door je charismatische uitstraling of door je luidruchtigheid, je komt in ieder geval over als een sterke persoonlijkheid waar men niet omheen kan. Vol zelfvertrouwen, enthousiasme en met optimisme ga je nieuwe situaties aan, altijd bewust wat het voor je imago doet. Want je wilt wel graag bewondert en gewaardeerd worden. Je denkt overal de beste in te zijn en alles voor elkaar te krijgen. Van tegenspraak houdt je niet, hierdoor gedraag je je juist autoritair. Je hebt flair voor presentatie en bent van de grote gebaren.


Maagd ascendant:

Je komt koel en gereserveerd over. Je voelt je niet snel op je gemak en houdt je gevoelens het liefst voor jezelf. Voordat je ergens warm voor loopt heb je eerst wat tijd nodig, zodat je de boel kunt analyseren. Vooral in nieuwe situaties heb je de neiging om overal over te piekeren en je zorgen om te maken. Je bent kritisch,vooral op jezelf, en neigt naar perfectionisme. De kleinste details zie je waardoor je bang bent het overzicht kwijt te raken. Je bent daardoor heel gedisciplineerd. In je gedrag ben je vrij conservatief en voorzichtig. Goede leefgewoontes zijn belangrijk voor je, vooral met betrekking tot je gezondheid.


Weegschaal ascendant:

Je bent vriendelijk, onderhoudend, opgewekt en prettig in de omgang. Je wilt letterlijk mooi voor de dag komen. Met je charmante verschijning en mooie woning, maar ook met hoe je overkomt. Rechtvaardigheid is belangrijk voor je en je bent hierdoor een geliefd bemiddelaar. Conflicten vindt je moeilijk te verdragen en je doet alles om de sfeer te herstellen. Mocht de bom toch barsten dan voel jij je daarna schuldig. Tot actie komen kost tijd, alles moet eerst afgewogen worden. Daarom heb je ook de reputatie van eeuwige twijfelaar. Je bent erg gesteld op gezelschap en kunt moeite hebben met alleen leven.


Schorpioen ascendant:

Je hebt ‘iets’ waardoor je opvalt en de aandacht trekt zonder er iets voor te doen. Ondanks dat je gesloten en wat afstandelijk bent in nieuwe situaties, kom je krachtig en zelfbewust over. Mensen en situaties zullen eerst ‘gewogen’ worden. Je observeert ze, kan ze goed doorgronden en doorziet hun zwakke plekken. Je zal duidelijk tonen of je iemand wel of niet mag. Bij een conflict kun je fel reageren en de confrontatie zoeken. Je hebt dan een alles of niets houding en kunt iemand abrupt de rug toekeren. Je hebt een sterke geldingsdrang, wilt erkenning en je bent standvastig in je mening .


Boogschutter ascendant:

Jij stort je overal vol energie en enthousiasme op. Volgens jou is overal avontuur te vinden en jij wilt weten wat er te ontdekken valt. Vrijheid en reizen is daarom belangrijk voor je. Je bent actief, sociaal en gevat. Overal heb je een mening, visie of oordeel over. Deze is niet altijd onderbouwt of objectief, maar je laat die toch graag horen.  Je bent optimistisch en probeert ook in mindere tijden de humor te blijven zien. Je staat al gauw klaar om anderen een hart onder de riem te steken of te helpen. Wel denk je het dan snel beter te weten en je voelt je teleurgesteld als de ander dat niet vindt.


Steenbok ascendant:

Je hebt een ernstige, zelfbeheerste en gesloten houding en maakt een hardwerkende en betrouwbare indruk.  Omdat je bang bent om niet goed over te komen en niet voor vol te worden aangezien, benadruk je jouw verantwoordelijkheden en wil je alles perfect doen.  Je bent ambitieus, wilt graag succesvol overkomen en bent je erg bewust van je imago. Je komt niet makkelijk los en schaamt je snel. Toch gaat dat naar mate je ouder wordt je makkelijker af en wordt je soepeler. Familie is erg belangrijk voor je en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel naar ze toe.


Waterman ascendant:

Je bent vriendelijk, nieuwsgierig en sympathiek. Onafhankelijk zijn en je eigen gang gaan is belangrijk voor je. Je wilt vooral jezelf zijn en je bent zeker geen kuddedier. Anderen geef je ook de ruimte,zowel figuurlijk als letterlijk. Je bent tolerant en jij behandelt iedereen gelijk. Je bent sociaal, geeft anderen graag advies en staat open voor nieuwe ideeën. Maar je bent ook koppig en denkt al snel dat jouw ‘goed doordachte’ mening de juist is. Aan opgelegde regels heb je een hekel en als jij het nut er niet van inziet, dan wil jij je er ook niet aan houden. Je bent een intellectueel type dat graag praat en hebt een onconventionele aanpak.


Vissen ascendant:

Je gaat charmant en vriendelijk de wereld in, wilt het beste in anderen zien. Je bent meelevend en intuïtief, kunt de sfeer ergens goed aanvoelen. Omdat je veranderlijk van stemming bent kun je de ene dag verlegen overkomen en de andere dag praatgraag en gepassioneerd. Je zoekt naar een manier van leven maar vind niets goed genoeg doordat je weer van gedachte verandert en niet van teveel structuur houdt. ‘Go with the flow’ is jouw motto, je laat je door het lot meesleuren. Je houdt niet van orde en regelmaat. Daardoor ben je vaak dingen kwijt of vergeten en meestal niet op tijd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *