Astrologie

De Zon: het Sterrenbeeld

Zoals de aarde om de zon draait, draait een horoscoop ook om de zon. De zon is de basis van je horoscoop. Je sterrenbeeld is dan ook het teken waarin de zon bij jouw geboorte stond. Zo zijn de algemene horoscopen die je in tijdschriften of online leest allemaal daarop gebaseerd. Maar als we naar je geboortehoroscoop kijken, dan toont de zon eigenlijk wat we léren te zijn. Vandaar dat naarmate we ouder worden, we steeds meer ons zonneteken worden. Oftewel we worden wat de bedoeling was.

De zon staat ongeveer een maand in een teken. Het begint in ram op 21 maart en eindigt in vissen op 19 februari. Per jaar kan een zonneteken een dag eerder of later beginnen. Net als de planeten, draait jouw horoscoop om de zon. De zon staat voor jouw identiteit, jouw ego. Het is het hart en het centrum van de horoscoop. Het laat je energie, motivatie, creativiteit, vitaliteit en levensinstelling zien. Je kracht en wil om te slagen, de motivatie voor alles wat je doet. De manier waarop je tegen het leven aankijkt en de dingen aanpakt, en het instinct van waaruit dat gebeurt. Het zonneteken laat zien wat je levensdoel is en de manier waarop je dat het beste laat zien. Wat andere planeten ook willen, de zon is wie je bent en de basis van waaruit alles gebeurt. En als je de aanwijzingen van de zon opvolgt, krijg je er de meeste hulp van.

Ram (21 maart -20 april) :

Het eerste teken van de dierenriem, staat te trappelen om iets nieuws te starten. Zij staat open en spontaan in het leven. Op ieder impuls wil Ram zo snel mogelijk actie ondernemen. Ram is ongeduldig en onstuimig, ziet niet snel gevaar. Zij neemt snel initiatief, maar maakt de zaken niet altijd af. Ram zit vol energie en creatieve ideeën, en wil de wereld bestormen. Enthousiast op zoek naar de nieuwe mogelijkheden, waar zij zo’n behoefte aan heeft. Zij houdt niet van sleur en routine, maar wil avontuur, vrijheid en onafhankelijkheid. Met de heersende planeet Mars is zij een doener en zit zij zelden stil. Ram neemt het heft in handen en kan zich dapper en moedig inzetten voor haar idealen, zelfs als zij erdoor in de problemen komt. Hoe hoog of moeilijk een hindernis ook is, zij geeft niet op. Naarmate zij ouder wordt zal zij, na een reeks van confrontaties, milder worden. Zij is direct en eerlijk, wat nog wel eens tactloos over kan komen. Assertief en vurig als zij is geeft ze graag haar mening. Als de dingen niet gaan zoals zij wil, kan zij tegendraads en snel boos worden, en wil dan naar niemand luisteren. Echter vergeeft en vergeet zij ook snel. Zelfverzekerd en vol zelfvertrouwen haast zij zich naar een nieuw project of activiteit. Zij stippelt haar toekomst niet uit, maar is wel ambitieus en wil zich bewijzen.

Stier (21 april – 20 mei) :

Stier heeft een warme, kalme en geduldige aard. Voor haar innerlijke rust heeft Stier zekerheid en veiligheid hard nodig. Zij bindt zich aan alles wat zij ‘bezit’, of dat nu spullen, mensen of meningen zijn. Wat Stier ‘heeft’ is belangrijk voor haar en zij kan dat moeilijk los laten. Vandaar dat zij graag haar zaken en financiën op orde heeft. Zij is praktisch en wil een stevige, stabiele basis creëren.  Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de mensen waar zij van houdt. Met heersende planeet Venus is Stier sensueel. Zij houdt van alles wat de zintuigen streelt, zoals eten, muziek, seks, kunst, zachte en mooie spullen. Zij wil comfort en genieten van een ‘goed leven’. Ze houdt van gezelligheid en is vrijgevig. Van veranderingen houdt Stier niet, ze heeft liever dat alles blijft zoals het is. Bij dwang of moeten zal zij dan ook koppig weerstand bieden. Eerst moet zij over de dingen nadenken, wat herkauwen en proberen in te schatten of iets of iemand de moeite waard is. Zo ja, dan zal zij zich vastberaden en met veel doorzettingsvermogen ergens voor inzetten. Of ze weigert, en doet het dan ook echt niet. Stier is een betrouwbare en harde werker, die doorgaat zolang het nodig is. Ze is trouw en houdt zich aan beloftes. Maar als iemand te ver gaat kan zij in enorme woede uitbarsten.

Tweelingen (21 mei – 20 juni) :

Tweelingen heeft een zonnige, opgeruimde en zorgeloze aard met een levendige intelligentie. Als luchtteken is zij veelzijdig op mentaal en intellectueel gebied. Ze wil steeds nieuwe dingen en veranderingen. Haar geest heeft voortdurende stimulans nodig van iets nieuws en ontbreekt dat, dan regelt ze het zelf. Tweelingen heeft een alerte geest en is eindeloos nieuwsgierig. Eindeloos kan ze doorvragen, eeuwig op zoek naar antwoorden. Soms lijkt dit oppervlakkig maar dat maakt haar niet uit. Taal en communicatie zijn haar specialiteit; ze is spraakzaam, geestig en discussieert graag. Speels en behendig goochelt ze met woorden en gedachten. Ze doet graag meerdere dingen tegelijk en heeft hierdoor vaak moeite om zich helemaal op iets of iemand te concentreren. Ook Tweelingen wordt af en toe met haar gevoelens geconfronteerd. Al pratend, redenerend en piekerend probeert ze zichzelf van die drukkende en aandringende emoties te verlossen. Die emoties probeert ze ook bij anderen te ontdekken, soms op het indiscrete af. Tweelingen is een snelle denker, wil veel zien en in zich opnemen. Dit zorgt ervoor dat ze dingen snel in de gaten heeft en reislustig is, in lichaam en geest. Tweelingen hebben een groot aanpassingsvermogen en maken door hun vriendelijkheid makkelijk contact met anderen. Met hun charme, gevatte humor en talloze ideeën kunnen ze anderen goed vermaken.

Kreeft (21 juni- 21 juli) :

Kreeften zijn sympathiek en aardig. Onder invloed van heersende planeet de Maan zijn ze emotioneel erg gevoelig. Omdat dit kwetsbaar maakt, proberen ze hun gevoeligheid voor anderen te verbergen.  Hierdoor kunnen ze verlegen of juist afstandelijk overkomen. Kreeften hebben nogal wisselende stemmingen die van invloed zijn op hun denken, voelen en gedrag.  Waterteken Kreeft is sentimenteel. Ze heeft een hang naar het verleden en de neiging om alles te verzamelen. Zeker als het enige gevoelswaarde heeft. Maar ook herinneringen bewaart ze, want ze heeft een sterk geheugen. Het gezin, ouders en familie zijn heel belangrijk voor haar, en ze is erg trouw en huiselijk ingesteld. Ze is ontzettend beschermend en zorgzaam naar de mensen waar ze van houdt. Ze wil daarom ook financiële zekerheid en weet hoe ze dat moet regelen. Kreeft heeft veel verbeeldingskracht en is intuïtief. Als een spons zuigt ze indrukken op en absorbeert zij gevoelens van anderen. Hierdoor heeft zij een groot inlevingsvermogen en kan zij enorm meevoelen met een ander. Kreeft zit ook vol verhalen en fantasieën. Het maakt dat ze zich de dingen vaak mooier voorstelt dan ze zijn, met als gevolg dat ze nog wel eens teleurgesteld wordt. Maar het zorgt ook dat ze goed kan acteren. Professioneel of…gewoon indien nodig.

Leeuw (22 juli- 22 augustus) :

Met de Zon als heerser wil Leeuw stralen, het middelpunt zijn. Leeuw is warm, charmant en zelfbewust. Zij is erg gevoelig voor bewondering, vleierij en complimenten. Haar zelfvertrouwen wordt ontwikkelt door waardering en schouderklopjes. Leeuw is niet makkelijk uit haar evenwicht te brengen. Ze is trots, twijfelt niet snel aan zichzelf en voelt zich belangrijk. Leeuw houdt enorm van pracht en praal,  heeft een hoge levensstandaard en is bereidt daarvoor te werken. Gelukkig is Leeuw over het algemeen een extreem harde werker en een uitstekende leidinggevende. Ze speelt graag een beschermende rol voor anderen en kan erg complimenteus zijn over andermans projecten. Zij gaat recht op haar doel af en denkt alles voor elkaar te krijgen. Hierbij houdt zij niet van tegenspraak. Waardig, maar autoritair, zal zij duidelijk maken dat zij de baas is of dit toch echt beter weet. Het kan haar ontzettend boos en onzeker maken dat iemand niet gewoon doet of aanneemt wat zij zegt. Leeuw houdt van goede manieren en tact. Zij wil graag dat men een positief beeld van haar heeft. Zij is vrijgevig , sociaal en houdt wel van sociale activiteiten. Als daar belangrijke of beroemde mensen zijn is zij helemaal in haar element.

Maagd (23 augustus – 22 september) :

Maagd is praktisch, nauwgezet en efficiënt. Zij wil de dingen graag begrijpen en bewijzen zien. Als aardeteken heeft ze alles graag zo duidelijk mogelijk en heeft ze oog voor detail.  Maagd is een harde werker, altijd bang dat ze te weinig gedaan heeft. Ze wil de dingen graag heel goed doen. Haar angst het overzicht kwijt te raken doordat ze verdwaalt in de details, leidt tot perfectionisme. Soms kan ze doen alsof het haar niets uitmaakt of het goed is of niet. Maar ze is haar eigen grootste criticus en voelt zich het gelukkigst als alles klopt. Ook naar anderen kan ze erg kritisch zijn. Ze houdt nou eenmaal van orde en systeem. Dagelijkse klussen als bv opruimen en de dingen op de juiste plek zetten kunnen haar geest  en zenuwen dan ook tot rust brengen. Maagd is erg loyaal, vriendelijk en behulpzaam, als ze een ander kan helpen zal ze dat graag doen. Die ander moet dan zelf ook meehelpen en wat waardering zou fijn zijn. Maagd vindt emoties maar lastig, en probeert die daarom goed onder controle te houden. Dit kan haar onrustig en onzeker maken, en nervositeits klachten geven. Aangezien Maagd erg lichaamsbewust en met haar gezondheid bezig is, probeert ze er gezonde leefgewoontes op na te houden.

Weegschaal (23 september – 22 oktober) :

Vriendelijk, charmant, tactvol en diplomatiek. Weegschaal wil alles in harmonie en evenwicht hebben, zodat ze haar innerlijke balans kan bewaren. Ze is sterk gericht op een ander, ze zal dingen altijd vanuit de ander proberen te zien. Weegschaal wil alle kanten begrijpen, maar een standpunt innemen kan ze niet. Want ja zeggen tegen het één is nee zeggen tegen het ander. Een keuze maken is dus altijd erg moeilijk voor haar. Eerlijkheid en rechtvaardigheid staan bij haar hoog in het vaandel, maar ze kan níet tegen ruzie of conflicten. Om een confrontatie te vermijden, kan ze dus liegen of ontwijken. Daarna zal ze zo snel mogelijke terugkeren naar een vriendelijke en compromiszoekende houding. Omdat ze de confrontatie niet is aan gegaan, voelt ze zich ook niet schuldig. Met heersende planeet Venus houdt Weegschaal van schoonheid en luxe. Ze heeft vaak een artistiek talent, houdt van een smaakvolle, mooie omgeving en doet haar best om er aantrekkelijk uit te zien. Weegschaal heeft het liefst gevoelige en tactvolle vrienden, want ze houdt absoluut niet van grove taal en lawaaierig of onbeschoft gedrag. Ze is een goede gastvrouw (gastheer) en houdt van sociale activiteiten met vrienden en familie.

Schorpioen (23 oktober – 21 november) :

Schorpioen is gedreven, hartstochtelijk en intens. Ze beleeft alles vanuit haar gevoel en baseert daarop ook haar oordeel over mensen, gebeurtenissen en situaties. Maar gevoelens maken kwetsbaar, en omdat ze zelf de controle wil houden zal zij haar gevoelens niet snel laten zien. Hierdoor kan ze nogal koel en beheerst overkomen. Schorpioen gaat graag de diepte in, ze wil geheimen  en zwakke plekken achterhalen. Door heerser Pluto is ze geïntrigeerd door alles wat ‘verborgen’ is. Ze gaat als een detective op zoek naar antwoorden op haar vragen, gesterkt door het feit dat ze anderen goed kan doorzien en aanvoelen. Ze is een sterke persoonlijkheid met een goed geheugen. Schorpioen heeft een alles of niets houding op elk levensgebied. Zij wil het onderste uit de kan, welk problemen ze daarvoor ook aan moet gaan. Vastberaden zal zij indien nodig de confrontatie aangaan, waarbij ze nergens voor terug schrikt. Schorpioen is sensueel en ‘spannend’, haar liefde is intens en bezitterig. Ze mag je of ze mag je niet en laat dit duidelijk merken. Door een vervelende opmerking kan ze in haar schulp kruipen, maar inwendig is ze razend. Heb je haar bedrogen of ben je ontrouw geweest dan keert ze je direct de rug toe. Schorpioen vergeeft en vergeet niet, geen excuus mogelijk, en wacht op de kans om je terug te pakken.

Boogschutter (22 november – 20 december) :

Boogschutter is actief, sociaal, vriendelijk en optimistisch. Ze houdt van haar vrijheid en heeft een hekel aan routine. Ze is toekomstgericht en zoekt altijd naar nieuwe impulsen, nieuwe mogelijkheden en nieuwe idealen. Hierdoor kan ze af en toe het nu uit het oog verliezen. Ze wil zichzelf inspireren, ontwikkelen en vooruitbrengen. Ze wil dingen ontdekken, via reizen of studie. Boogschutter gelooft ontzettend in waar ze mee bezig is en probeert anderen te inspireren. Soms is ze zo overtuigd van haar visie en denkbeelden, dat ze anderen perse wil overtuigen en niet snapt dat men niet naar haar luistert. Boogschutter is uitgesproken en eerlijk, ze reageert zonder nadenken wat onbedoeld kwetsend kan zijn voor een ander. Als vuurteken kan ze nog wel eens fel uit de hoek komen. Maar Boogschutter vergeet irritatie ook weer gemakkelijk en richt zich het liefst op de zonzijde van het leven. Ze is een betrouwbare, vrijgevige vriend(-in), die vaak uren kan kletsen. Ze heeft een goed gevoel voor humor, kan met iedereen overweg en houdt van het goede leven. Boogschutter houdt van de natuur, vooral het weidse vrijheidsgevoel dat het geeft. Sporten in de natuur om haar rusteloosheid kwijt te raken vindt ze dan ook heerlijk. 

Steenbok (21 december – 21 januari) :

Hardwerkend, serieus en verantwoordelijk, de basis van Steenbok. Steenbok staat met beide benen op de grond en heeft orde en structuur nodig om zichzelf goed te voelen. Ze stelt zichzelf hoge eisen en wil alles eerlijk en perfect doen. Ze heeft sterke principes en houdt zich aan de regels. Als aardeteken wil ze nuttig zijn, en combineert dat met een verlangen naar status en prestige. Ze wil een duidelijke rol hebben, wil erkenning en is een streber. Volhardend, geduldig en systematisch werkt ze zich door alles heen. Door heerser Saturnus staat ze voorzichtig en conservatief in het leven. Steenbok heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kan werk en privé goed plannen. Gezin en familie zijn belangrijk voor haar, alhoewel ze af en toe wel wat tijd voor zichzelf nodig heeft.  Gevoelens vindt ze moeilijk en durft ze niet goed te laten zien, ze schaamt zich ook snel en voelt zich snel opgelaten. Ze vertrouwt anderen niet makkelijk, maar is zelf heel betrouwbaar en trouw. En als iemand hulp nodig heeft kun je op haar rekenen. Ze kan serieus lijken maar als ze zich op haar gemak voelt, is ze vrolijk en grappig met een scherp gevoel voor humor.

Waterman (22 januari – 18 februari) :

Waterman is vriendelijk, onafhankelijk en origineel. Ze loopt niet in het gebaande pad en bedenkt dingen waar anderen nog niet aan gedacht hebben. Soms kan ze koppig aan een idee of theorie blijven hangen, maar ze is altijd bereid te luisteren naar een objectief ander standpunt. Ze is een idealist met slimme ideeën en oog voor de groep. Door heersende planeet Uranus ziet ze toekomstige trends, en heeft ze daarnaast een erg sterk gevoel voor vrijheid. Ze verzet zich tegen elke opgelegde regel of systeem aangezien ze liever zelf denkt en de dingen op haar eigen manier doet. Daarbij wil ze eerst weten wat het nut ergens van is, of het allemaal wel klopt wat men zegt en of het eerlijk is. Waterman heeft namelijk een sterk groepsbewustzijn, en wil rechtvaardigheid en  gelijkheid voor iedereen. Ze is tolerant, houdt niet van uiterlijk vertoon en kan met iedereen praten alsof ze hun al jaren kent. Gevoelens zijn moeilijk voor Waterman, als echt luchtteken voelt zij zich zekerder in haar hoofd waar alles veel logischer is. In onverwachte emotionele situaties kan ze daardoor nog weleens in paniek raken. Innerlijke spanningen zal ze proberen te negeren, ze zal dan juist proberen om een onaantastbare, sterke indruk te maken.

Vissen (19 februari – 20 maart) :

Het laatste teken van de dierenriem is vriendelijk, gevoelig, charmant, veranderlijk en ongrijpbaar. Vissen laat zich door de stroom meevoeren. Ze staat open voor de meest subtiele emoties, is erg gevoelig voor haar omgeving, sferen  en gevoelens van anderen. Het kan voor haar moeilijk zijn om te weten wiens pijn of emoties ze voelt, van haar of van iemand anders. Ze wil een ander graag helpen, maar als het te heftig wordt kan ze het emotioneel niet goed aan.  Vissen kan last hebben van stemmingswisselingen. Ze kan heel optimistisch en geestdriftig zijn, maar korte tijd later vol zelfmedelijden en zwaarmoedig. Toch haalt ze vaak creatieve kracht uit deze droefheid. Ze weet niet zo goed wat ze wil in het leven. Vaak volgt ze het pad van iemand die ze bewondert, met als gevolg dat ze bijvoorbeeld verschillende soorten banen heeft. Pas als ze ouder wordt weet ze, terugkijkend, wat ze zelf wil en wat wel en niet bij haar past. Vissen heeft een grote fantasie en vindt het heerlijk om zich terug te trekken in haar droomwereld, waar ze grootse dingen doet en kan beleven. In de realiteit vindt ze het namelijk  moeilijk om haar grote plannen voor elkaar te krijgen. Ze heeft moeite met orde en regelmaat, vergeet dingen of is spullen kwijt. Maar als ze in de juiste vissenstemming is kan ze efficiënt, precies en hardwerkend zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *