Edelstenen
Astrologie,  Spiritualiteit

Een edelsteen voor elk sterrenbeeld

Edelstenen zijn al jaren een trend. Je hebt ze misschien voorbij zien komen op Instagram, in sieradenwinkels en zelfs in woontijdschriften. Maar ze zijn meer dan alleen mooi om naar te kijken. Deze stenen hebben een krachtige energie en hebben ieder hun eigen, unieke eigenschappen. Ze worden niet voor niets al sinds de oudheid gebruikt voor spirituele doeleindes. Ook bij elk sterrenbeeld hoort een eigen edelsteen. Deze stenen versterken de goede eigenschappen die bij een sterrenbeeld horen en helpen bij de negatieve kanten ervan. Ideaal dus om bij je in huis te hebben of om in je zak te houden als je op pad gaat.

Ram

Carneool
Rammen staan bekend om hun vurigheid, maar ook om hun koppigheid. Carneool aard en kalmeert deze explosieve persoonlijkheden. Tegelijkertijd versterkt de steen het zelfvertrouwen waar ze zo om geliefd zijn. Carneool houdt de energie op peil, maar zorgt dat ze pragmatisch blijven, in plaats van overal op af te stormen.
Carneool hoort tevens bij de tweede chakra. Fysiek gezien werkt het op de gewrichten, doorbloeding en vruchtbaarheid.
Andere stenen voor de Ram: Robijn en Diamant.

Stier

Rozenkwarts
Stieren zijn nuchter en no-nonsense, maar stiekem zijn ze ook dol op de goede dingen des levens. Deze mooie, roze steen laat ze genieten van de schoonheid om hun heen. Onder die aardse houding van de Stier zit bovendien een klein hartje, dat best romantisch is. Rozenkwarts is de steen van de liefde en helpt nuchtere Stieren om hun hart te openen zodat ze liefde kunnen geven en ontvangen.
Rozenkwarts hoort tevens bij de vierde chakra. Fysiek gezien werkt het op het hart, de borst en longen.
Andere stenen voor de Stier: Smaragd en Rookkwarts.

Rozenkwarts
Tweelingen

Citrien
Het ontbreekt Tweelingen nooit aan ideeën, maar wel aan het doorzettingsvermogen om ze uit te voeren. De Citrien geeft ze de focus en energie om hun plannen tot uitvoer te brengen. Daarnaast geeft deze steen de rusteloze Tweelingen, stabiliteit en positiviteit. De Citrien versterkt ook de creativiteit en individualiteit waar Tweelingen zo bekend om staan.
Citrien hoort tevens bij de derde chakra. Fysiek gezien werkt het op de blaas, nieren en gewrichten.
Andere stenen voor de Tweelingen: Tijgeroog en Labradoriet.

Kreeft

Maansteen
Kreeften zijn van nature emotioneler en Maansteen maakt ze stabieler. Het zorgt ervoor dat ze aardiger en liefdevoller voor zichzelf zijn. Het laat ze meer ‘go with the flow’ zijn. Daarnaast versterkt Maansteen de goed ontwikkelde intuïtie van de Kreeft en laat ze daarop vertrouwen.
Maansteen hoort tevens bij het tweede chakra. Fysiek gezien werkt het op de vruchtbaarheid, hormoonhuishouding en spijsvertering.
Andere stenen voor de Kreeft: Carneool en Rode Jaspis.

Leeuw

Onyx
Leeuwen staan graag in het middelpunt van de aandacht en ze zoeken veel bevestiging van anderen. Onyx helpt ze om op hun innerlijke kracht te vertrouwen en om emotioneel in balans te zijn. Leeuwen staan bekend om hun zelfvertrouwen en deze steen laat ze hiervan gebruik maken. Hun liefde voor aandacht kunnen anderen wel eens irriteren. Onyx beschermt ze tegen negativiteit en jaloezie.
Onyx hoort tevens bij de eerste chakra. Fysiek gezien werkt het op het gehoor, de botten en je gebit.
Andere stenen voor de Leeuw: Pyriet en Amber.

Maagd

Peridot
Maagden zijn ontzettend perfectionistisch en daardoor kunnen ze veel kritiek op zichzelf hebben. Peridot zorgt ervoor dat ze deze negativiteit loslaten en dat ze zachter zijn voor zichzelf. Maagden zijn tevens harde werkers, maar ze kunnen snel gestrest worden. Deze steen verlicht de stress en laat ze wat luchtiger in het leven staan.
Peridot hoort tevens bij de vierde chakra. Fysiek gezien werkt het op de stofwisseling, de longen en darmen.
Andere stenen voor de Maagd: Aquamarijn en Jaspis.

Weegschaal

Toermalijn
Weegschalen hebben een hekel aan ruzies en ze willen dat alles in harmonie is. Ze zijn dan ook vaak degene die proberen te voorkomen dat een situatie escaleert. Omdat dit nou eenmaal niet altijd kan, helpt Toermalijn ze om situaties te accepteren zoals ze zijn. Doordat Weegschalen alle uitkomsten afwegen, hebben ze bovendien vaak moeite om keuzes te maken. Toermalijn geeft ze de innerlijke rust om dit te doen en laat ze vertrouwen op zichzelf.
Toermalijn reinigt alle chakra’s, maar heeft de grootste connectie met de eerste chakra. Fysiek gezien werkt het op de zenuwen, het immuunsysteem en het helpt tegen straling.
Andere stenen voor de Weegschaal: Lapis Lazuli en Sodaliet.

Schorpioen

Topaas
Schorpioenen kunnen nog weleens overweldigd worden door hun eigen emoties. Topaas kalmeert ze en laat ze situaties helderder zien. Dit sterrenbeeld staat bekend om de sterke wilskracht en Topaas versterkt dat en helpt ze om achter hun doelen aan te gaan. Schorpioenen kunnen wrokkig zijn en deze steen laat ze negativiteit loslaten en vergeven.
Topaas komt in verschillende kleuren, waardoor de chakra die erbij hoort verschilt. Fysiek gezien werkt het op de zenuwen, keel en de zintuigen.
Andere stenen voor de Schorpioen: Obsidiaan en Citrien.

Boogschutter

Turkoois
Boogschutters hebben moeite om hun emoties te tonen en Turkoois helpt ze om hun gevoelens onder woorden te brengen. Het is niet gek dat Boogschutters soms een streepje voor lijken te hebben op anderen: ze worden geregeerd door geluksplaneet Jupiter. Turkoois versterkt dit door ook een boost geluk te geven. Daarnaast geeft Turkoois deze vrolijke spring-in het-velden geduld en balans.
Turkoois hoort tevens bij de vijfde chakra. Fysiek gezien werkt het op het immuunsysteem, ademhalingsstelsel en ontstekingen.
Andere stenen voor de Boogschutter: Sodaliet en Tijgeroog.

Turkoois
Steenbok

Granaat
Steenbokken zijn harde werkers die zichzelf makkelijk voorbij rennen. Ze hebben dan ook de neiging om pessimistisch te worden en in de put te gaan zitten. Granaat geeft ze een boost energie en levenslust. Daarnaast geeft het ze het doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen om niet bij de pakken neer te gaan zitten. 
Granaat hoort bij de eerste chakra. Fysiek gezien werkt het op de bloedsomloop, vruchtbaarheid en het opnemen van voedingsstoffen.
Andere stenen voor de Steenbok: Bergkristal en Onyx.

Waterman

Aquamarijn
Watermannen zijn erg gericht op het denken en niet op hun emoties. Aquamarijn brengt daar meer balans in. Omdat Watermannen zelf niet zo bezig zijn met hun emoties, begrijpen ze het niet als anderen dit wel zijn. Aquamarijn herinnerd ze aan hun compassie voor anderen. Watermannen staan bekend om hun unieke ideeën, maar ze weten niet altijd hoe ze die over moeten brengen. Deze steen geeft ze de communicatieve vaardigheden die daarvoor nodig zijn.
Aquamarijn hoort bij de vijfde chakra. Fysiek gezien werkt het op de schildklier, voorhoofd- en bijholtes en het keelgebied.
Andere stenen voor de Waterman: Amethist en Turkoois.

Vissen

Amethist
Vissen zijn erg gevoelig en Amethist beschermt ze tegen negatieve energieën van buitenaf. Deze paarse steen versterkt daarnaast de intuïtie en spirituele wijsheid die Vissen van nature hebben. De Amethist houdt de Vissen bovendien tegen in hun neiging om hun zorgen te verdrinken in slechte gewoontes.
Amethist hoort bij de zesde en zevende chakra. Fysiek gezien werkt het op de hersenen, hoofd en het slapen.
Andere stenen voor de Vissen: Jade en Aquamarijn.


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *