Nieuwe Maan ritueel
Maan,  Spiritualiteit

Nieuwe Maan ritueel

De maan geeft niet alleen aan wanneer het avond is, ze heeft tevens een krachtige energie die we (onbewust) allemaal voelen. Ga maar eens na: de maan beïnvloedt de getijen, planten en dieren. Het is dan ook logisch dat ‘Moeder Maan’ ook effect heeft op mensen. Door middel van maanrituelen kun je haar krachtige energie onderdeel maken van je eigen leven. Het Nieuwe Maan ritueel is ideaal om je dromen en doelen te manifesteren.


Wat zijn maanrituelen?

Maanrituelen waren eeuwen geleden een heel normaal onderdeel van de maatschappij. Veel dingen in het leven waren toentertijd afgestemd op de maan: de landbouw, feesten en zelfs het stichten van een gezin. De maan werd geëerd en er was een groot ontzag voor haar invloed. Het was voor onze voorouders simpelweg een feit dat de maan een belangrijk effect had op een mensenleven.
Door de toenemende interesse in spiritualiteit, zijn maanrituelen weer steeds populairder aan het worden. Waar maanrituelen vroeger vooral bedoeld waren om de maan te eren en bedanken, wordt het tegenwoordig veel gebruikt voor zelfreflectie en het manifesteren van doelen. De energie van de maan is tenslotte ideaal om je doelen extra kracht bij te zetten of om inzichten te verkrijgen over jezelf en je leven. Het is tevens een mooie manier om weer op één lijn te komen met het ritme van de natuur en de energie om ons heen.
Maanrituelen worden voornamelijk gedaan tijdens de nieuwe maan en de volle maan. De nieuwe maan wordt gebruikt voor het manifesteren van doelen. De tussenliggende maanfases kunnen gebruikt worden om te reflecteren op je ritueel en om te bedenken of je nog op het goede pad zit. Veel mensen kijken voor het ritueel ook naar het sterrenbeeld waar de maan op dat moment in staat. Bijvoorbeeld: als de maan in Tweelingen staat (een sociaal teken) is het een mooi moment om je te richten op je relaties met anderen. Zo heeft elk sterrenteken eigenschappen die je kunt verwerken in je ritueel. 


Nieuwe Maan
Je klaarmaken voor het ritueel:

Bedenk je eerst goed wát je wilt manifesteren in je leven. Wat zijn doelen die je graag wilt bereiken en dromen die je graag uit ziet komen? Wat is een knelpunt in je leven waar je verandering in wilt brengen? Het mag klein of groot zijn, maar bedenk je wel welke stappen jij moet nemen om te komen waar je wilt zijn. Je vraagt het universum om hulp, maar dat betekend niet dat je zelf niks meer hoeft te doen.
Kies een plek waar je niet gestoord wordt en waar je de ruimte hebt. Zorg dat het opgeruimd is. Rommel leidt af en blokkeert de energie. Reinig eventueel de ruimte met een kruidenbundel, ook wel smudgestick genoemd. Steek het aan tot het gloeit en ga ermee door de ruimte zodat de rook in elke hoek terecht komt. Hiermee reinig je de energie en is het klaar voor je ritueel. Als je wilt kun je hardop zeggen dat je hiermee de ruimte reinigt en er alleen positieve energie overblijft.
Pak een schrift, een pen, een kaars en lucifers. Je kunt de kleur van de kaars uitkiezen naar aanleiding van je intentie: geld is bijvoorbeeld groen en liefde rood. Maar een witte kaars is goed voor alle intenties en staat ook nog eens voor zuiverheid en pure intenties. Als je kristallen hebt, dan kun je deze eventueel ook bij de kaars neerleggen. Hun energie zal het ritueel alleen maar versterken.


Nieuwe Maan Ritueel

Met de nieuwe maan zien we de schaduwkant van de maan. Dit is het begin van een nieuwe maancyclus. Het staat voor een nieuw begin, vooruit kijken en plannen maken. Vroeger werden in de landbouw tijdens de nieuwe maan zaden in de aarde geplant en dit is ook een mooi symbool voor het nieuwe maan ritueel.

– Ga zitten en steek de kaars aan. Eventueel kun je nu hardop zeggen dat je je intenties wilt uitspreken bij deze nieuwe maan.

– Om dit ritueel uit te voeren, kun je het beste in een ontspannen staat zijn, zodat je open staat om contact te maken met de energie om je heen. Begin daarom met een korte meditatie.

– Pak je schrift en schrijf op het begin van de pagina: ‘Dit of iets beters manifesteert zich nu voor het hoogste goed van alle betrokkenen’. Schrijf daaronder op wat je wilt manifesteren in je leven, maar schrijf het op alsof het al gebeurd is. Als je bijvoorbeeld een leuke, nieuwe baan wilt, schrijf dan: ‘ik heb een nieuwe baan, waar ik het erg naar mijn zin heb’. Als je precies weet wat voor baan je wilt, wees dan specifiek.

Je kunt zoveel opschrijven als je wilt, maar je kunt je ook op één gebied van je leven richten. Zeker als je astrologie erbij wilt betrekken. Dan is het goed om je te richten op de eigenschappen van het teken waar de maan op dat moment in staat. Staat de maan bijvoorbeeld in het emotionele teken Vissen, dan zal de energie om een baan te manifesteren minder krachtig zijn. Dan kun je je beter richten op emotionele dingen, zoals de liefde of je eigen gemoedstoestand.

Let op: denk goed na over wat je wilt manifesteren. Als je graag een nieuwe auto en nieuwe kleren wilt, bedoel je dan eigenlijk niet dat je meer geld wilt hebben? Dan is het beter om financiële mogelijkheden te manifesteren.

– Als je alles hebt opgeschreven, ga dan één voor één je intenties af. Zeg ze eventueel hardop. Het hardop zeggen maakt de energie ervan sterker en het bevestigd onbewust voor jezelf dat dit is waar je voor gaat. Stel je vervolgens bij elke intentie voor dat het werkelijkheid wordt en visualiseer hoe dat zou zijn. Hoe zou dat eruit zien? Hoe zou het voelen?

– Laat het nu los. Zeg eventueel hardop dat je dankbaar bent voor de mogelijkheid om dit ritueel te doen en spreek je vertrouwen uit in het universum. Leg het schrift weg en gebruik het weer bij je volgende maan ritueel.

– Probeer de komende tijd niet teveel aan je lijst te denken en vertrouw erop dat het universum weet wat het beste voor je is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *